VT7 ja turvallisempi matka

Yhden Talvi-Safari-ryhmän tarina tiimissä mukana olleiden Safari-alumneiden kertomana.

blogiapparit5Safarin ihkaensimmäisen talvileirin aikana nuoret ratkaisivat yhteiskunnassa vallitsevia ongelmakohtia. Eräs nuorten muodostamista ryhmistä oli Valtatien valtiaat, joka selvitti yhdessä tieyhtiö VT7:n kanssa, miten parantaa nuorten turvallisuutta liikenteessä.

blogiapparit4

Kymmenen hevosvoiman moottorin voimalla, punaisia valoja päin ajaen ja sakkolappujen lennellessä ajattelun rajoja rikkoen rakennettiin uusia ja jännittäviä polkuja yhteiskunnan kehittämiseksi.

blogiappari3

VT7 on yksityinen toimija, joka rakentaa moottoritiet Koskenkylästä Kotkaan ja Haminasta Vaalimaalle. Yhtiön tavoitteena on ylläpitää turvallista liikenneväylää, vähentää ruuhkia ja lyhentää matka-aikoja sekä luoda uusia mahdollisuuksia liikenteen saralle. He halusivat selvittää, miten liikenne muuttuisi, jos nuoret ja nuorten turvallisuus asetettaisiin etusijalle. Silloin Safari hyppäsi kuskin paikalle ja laittoi hippulat vinkumaan. Tuloksena syntyi turvallisuutta, yhteisöllisyyttä ja ekologisuutta edistäviä vaihtoehtoja liikkumiselle.

blogiapparit2

Safari sekä muut yhteistyökumppanit tarjosivat bensat yhteiselle matkalle ja nostivat puomit korkealle, jotta nuoret ylittäisivät itsensä. Ja niin he suunnittelivat Miitti-pisteen, jossa nuoret ja kyydit voisivat kohdata. Myös uudelle kevyenliikenteenväylälle valtatien varrelle olisi kysyntää. Olisivatko nämä ratkaisuja liikenteen turvaamiseksi?

blogiapparit

Iloisin terveisin,

Apparit Milla ja Laura

takaisin blogiin